O Nama

Priča iza Beograd.com-a počela je 1995. godine kada je prvi put pušten u promet. Tada je predstavljao portal za vesti namenjen promovisanju poslovnih i turističkih prilika u tadašnjoj Jugoslaviji, prvenstveno ciljajući jugoslovene koji su živeli i radili u inostranstvu, turiste i ostale ljude koji su zbog raznih razloga želeli da se informišu o zemlji i da prate najnovija dešavanja u njoj. Pružali smo vesti sa teritorija bivše Jugoslavije, snimljene reportaže, komentare i analize, kao i linkove ka drugim medijima, neprofitnim i poslovnim web stranicama koji su pisali o zemlji.

Nekoliko godina kasnije, preciznije 1999. godine, započeo je rat i Beograd.com je postavio stranicu namenjenu ratnim vestima koja se ubrzo nakon toga razvila u poduhvat velikih razmera. Pružali smo najnovije vesti o NATO bombardovanju Srbije, dopunjene zvučnim materijalima i fotografijama.

Beograd.com je prvi objavio mnoge vesti koje su preuzimane od strane velikih medijskih kuća (AP, BBC, CNN, Reuters, Sky, itd.) i kao najposećeniji sajt o bivšoj Jugoslaviji, imao je na mesečnom nivou oko 1.6 miliona poseta, 40.000 posetioca sa individualnih IP adresa iz preko 100 zemalja širom sveta.

Danas Beograd.com praktikuje drugačiji način izveštavanja. Prihvatili smo socijalne mreže kao što su Instagram, Twitter i Flicker kako bismo aktivno obaveštabvali našu zajednicu o dešavanjima u Beogradu i Srbiji. Takođe, preuzimanjem sadržaja uz pomoć 'heštegova' (hashtags) želimo da inspirišemo zajednicu da zauzme proaktivnu ulogu u stvaranju i širenju vesti; da prikaže različite aspekte društvene aktivnosti na Internetu.

Beograd.com ne podržava nijednu političku patiju, pokret ili ideologiju. Ne podržava napade na etničke, religiozne ili rasne grupe, kao ni pozive na ilegalne prakse ili aktivnosti, grafičke prikaze seksa ili nasilja koji nisu deo vesti. Beograd.com radi zahvaljujući prilozima svojih posetilaca i od reklama.